Dikkat! İstanbul’a pazar günü lapa lapa kar yağabilir

Türkiye hafta sonu yine fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisinde kalacak. İstanbul yarın hafif yağmurlu, cumartesi günü önce şiddetli lodos var. Akşam saatlerinde yağmur çok şiddetlenecek ve ardından pazar günü İstanbul’da kar yağışı bekleniyor.

ANKARA VE İZMİR’DE HAVA NASIL OLACAK?

Ankara’da da pazar günü kar yağışı bekleniyor, İzmir’de Cumartesi günü şiddetli yağmur ve lodos etkili olacak. İzmir’de il genelinde sel tehlikesi bulunuyor.

“KOMŞUDAKİ YOĞUN KAR YAĞIŞI TÜRKİYE’YE GELECEK”

“Bu hafta sonu hava koşulları geçen hafta olduğu gibi çok kötü” diyen NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, İstanbul dahil olmak üzere yurdun birçok yerine uyarıda bulundu.

Çalışkan, “Hafta sonu Bulgaristan’da çok yoğun bir kar yağışı olacak ve bu yağış Türkiye’ye gelecek.” ifadeleriye pazar günü beklenen fırtınaya karşı uyarıda bulundu.

İSTANBUL’A KAR GELİYOR

“İstanbul’da cumartesi gece saatlerinden itibaren karayel güçlenerek fırtınaya dönüşecek. Fırtınanın hızı 100 kilometreye çıkabilir” diyen Çalışkan, “Cumartesi gecesi çok şiddetli yağışla beraber İstanbul ve Trakya bölgesinde sel tehlikesi bulunuyor” bilgisini verdi.

Çalışkan, “Pazar sabah saatlerinden itibaren bu yağmurun ardından karayele dönen rüzgarla kar yağış başlayacak. Şu anki tahminlerde kar yağışının gün boyu süreceği görülüyor. Şehrin yüksek kesimlerine lapa lapa kar yağabilir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x