Barış Pehlivan: ‘İş kadınıyla uyuşturucu baronu arasında arabuluculuk yapmak kamu görevi midir?’

Posted by

Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner’e hakaret ettiği iddiasıyla, hakkındaki denetimli serbestlik kararı bozulan ve hapse giren gazeteci Barış Pehlivan, hakim karşısına çıktı.

İŞ KADININDAN YARGITAY ÜYESİNE SUÇLAMA

Geçmişte yönettiği internet sitesinde yer alan bir haber nedeniyle 6 ay tutuklu kalan ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Barış Pehlivan, denetimli serbestlikten faydalanarak hapisten çıktı. Pehlivan, Cumhuriyet gazetesinde bir iş kadınının Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner hakkında yaptığı suç duyurusunu köşesine taşıdı. Suç duyurusunda, iş kadını Yargıtay üyesi hakkında “Uyuşturucu baronuyla aramızda arabuluculuk yaptı” iddiasında bulundu.

Bu yazı üzerine Aydıner, Pehlivan hakkında suç duyurusunda bulundu. Pehlivan’ın Aydıner’e hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava gerekçe gösterilerek Pehlivan’ın denetimli serbestliği bozuldu.

PEHLİVAN: TÜM GAZETECİLERİ HİZAYA GETİRMEK İÇİN AÇILAN BİR DAVA

3 ay önce cezaevine giren Pehlivan, denetimli serbestliğinin bozulmasına neden olan dava için Çağlayan Adliyesi’ne geldi. İfadesinde kendisine yönetilen suçlamanın “kamu görevlisine hakaret” olduğunu hatırlatan Pehlivan “İş kadınıyla uyuşturucu baronunun arasında olduğu iddia edilen arabuluculuk, bir kamu görevi midir?” diye konuştu. Pehlivan, kendisine açılan davanın tüm gazetecileri hizaya getirmeyi amaçladığını belirtti.

Savunmanın ardından hakim, “Şikayetten vazgeçme ihtimali olursa kabul eder misiniz?” diye sordu. Pehlivan, kabul ettiğini söyledi.

‘HANGİ HABERLERİ YAPACAĞIMIZI SİZ BELİRLEYİN’

Pehlivan’ın savunmasının ardından savcılığa mütalaası soruldu. Savcılık, Pehlivan’ın kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Mütaalaya karşı söz alan Pehlivan, “Sayın hakim, bu davadan ceza çıkarsa, hangi haberleri yapmamız gerektiğini siz belirleyin” ifadelerini kullandı.

‘YAZI GAZETECİNİN HABER VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ KAPSAMINDA’

Duruşmada söz alan Pehlivan’ın avukatlarından Hüseyin Ersöz, “Savcılık, yazının basın ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirtmiş. Aslında söz konusu yazı, bir gazetecinin haber verme yükümlülüğü kapsamındadır. Müvekkilim, müşteki hakkında bir menfaat sağlama iddiasını dile getirdi” diye konuştu. Pehlivan’ın yazısında, başlatılan bir soruşturmadan alıntı yaptığını belirten Ersöz, “Gazeteci bunları yazmasın mı?” dedi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, davayı 16 Kasım’a erteledi.

Duruşma çıkışında konuşan Pehlivan, “Okunması bir buçuk dakika süren bir yazı okunmadığı için, hakim dosyayı incelemediği için yarın tekrar cezaevine döneceğim” dedi

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir