Evlatlık alındı anne babası öldü, halası tüm malları elinden aldı

Yasemin Yeşilgöz’ten Serpil S.’ye Zorlu Yaşam Hikayesi

1988 yılında Nevşehir’de doğan Yasemin Yeşilgöz, daha küçük yaşlardayken kim tarafından ve ne için yapıldığını öğrenemediği şekilde Ankara’da yetiştirme yurduna verildi. “Bir sabah uyandığımda yabancı bir çocuk ile kendimi aynı odada buldum” diyen Yasemin Y., 4 yaşında iken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ‘nde (KKTC) yaşayan Ömer ve Hanife Sanıgök çifti tarafından evlatlık alındı.

Evlatlık alındığı ailesi ile KKTC’nin Girne şehrine bağlı Ozanköy köyünde yaşayan Yasemin Yeşilgöz, bu tarihten sonra yeni ismi olan Serpil S. ismini kullanmaya başladı.

16 Yaşındayken Evlendirilmek İstendi

Serpil S. 2004 yılına gelindiğinde ise evlatlık bir çocuk olmanın olumsuz taraflarını görmeye başladı. İddiaya göre Serpil S., henüz 16 yaşında bir çocukken Kıbrıs’taki halası Fatma D. tarafından köyün muhtarının oğlu ile evlendirilmek istendi. Aileyi de ikna eden Fatma D., yaşı küçük olduğu için Serpil S. ile muhtarın oğlu arasında söz kıydırdı. Ancak Serpil S., buna daha fazla dayanamadı ve 1 ay sonra yüzüğü aileye geri teslim etti.

“HALA BÜTÜN MALLARI ZİMMETİNE GEÇİRDİ”
Bir yıl sonra ise Serpil Sanıgök’ün annesi Hanife S. kansere, babası Ömer S. ise Parkinson hastalığına yakalandı. Serpil S. annesini 2005 yılında, babasını ise 2015 yılında kaybetti.

Serpil S.’nin iddiasına göre bu süreçte hala Fatma D., annenin vefatını ve babanın sağlık sorunlarını fırsat bilerek babaya ait olan bütün mal varlığını Girne Tapu Dairesi ‘nde hile ile kendi zimmetine geçirdi.

TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI İDDİASI
Babası vefat ettikten sonra, babasından kalan malların idaresi için kendini tereke memuru yapan Serpil S., halasının SOS Çocuk Köyü Derneği Başkanı Buğra Akter olduğunu söyledi. Mahkeme kararı ile yaklaşık 2 hafta içinde evden çıkması gerektiğini kaydeden Serpil S., evden çıkmadığı süre zarfında da kendisinden kira istendiğini ifade etti.

Serpil S., ayrıca babasının toplam mal varlığının 3 bin Sterlin değerinde olduğunu ve bunların tamamının orijinal Türk tapulu olduğunu söyledi. Serpil S., yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için sesinin Türkiye‘de duyulmasını ve taraflı karar veren mahkemenin aldığı yanlış kararın iptal edilmesini istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir